NEWVI BRUGER COOKIES PÅ DENNE HJEMMESIDE LÆS MERE HER.

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Foodlab - Vi har lavet Jamie Olivers svampesuppe

Varm svampesuppe er en rustik spise med masser af umami, men svampene i suppen er også rige på D-vitaminer. Lige hvad vi skandinaver har brug for, efter en lang vinter med alt for få solskinsdage til at få opladet D-vitaminbatterierne. Vi har været i køkkenet hjemme hos VICHYs egen Christine Egholm og viser dig hvor nemt Jamie Olivers svampesuppe laves.

Din krop er afhængig af D-vitamin, der blandt andet regulerer indholdet af kalcium i blodet og derigennem styrker hud, knogler og muskler. Normalt får du D-vitamin ved at opholde dig i solen, eller ved at spise fed fisk. Men faktisk lagrer svampe, som nogle af de eneste grøntsager, også D-vitamin fra solen og er dermed en sund genvej til at få nok af dette livsvigtige vitamin.

Jamie Olivers svampesuppe er både nem at handle ind til og tilberede. Vi fandt alt hvad vi skulle bruge i den lokale Irma, og hele indkøbet var klaret på 20 minutter. Hvis der er noget vi kan anbefale du spenderer en smule ekstra penge på, er det en kyllinge- eller grøntsagsfond i en god kvalitet.

Til suppen skal du bruge (til 4 personer):

  • 600 g blandede svampe
  • 1 løg
  • 2 stilke selleri
  • 3 fed hvidløg
  • Et par kviste af frisk bredbladet persille
  • Et par kviste af frisk timian
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 1,5 liter økologisk kylling eller grøntsagsfond
  • 75 ml madlavningsfløde
  • 6 skiver af ciabatta eller andet brød du foretrækker (vi har brugt surdejsbrød fra Meyer's)

Sådan gør du:

1. Børst svampene rene og skyl dem, inden de skæres i fine skiver.

2. Skræl og hak løg, hvidløg og selleri. Pluk bladene af persillen og stil dem til side, mens stilkene også hakkes. Pluk timianbladene af kvistene.

3. Varm lidt olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg, selleri, hvidløg, persillestilke, timianblade og svampe. Lad det stege stille og roligt, indtil grøntsagerne er blevet bløde.

4. Tag 4 skefulde af din svampeblanding og gem til senere (bruges til brødet senere).

5. Hæld fonden i gryden og bring den i kog over medium varme. Skru derefter ned for varmen og lad det simre i 15 minutter.

6. Smag til med havsalt og sort peber. Blend derefter suppen med en stavblender, til den er lind og fin.

7. Hæld fløden i og bring den til kogepunktet, inden der slukkes for varmen.

8. Rist brødet på en varm grillpande. Anret med de svampe du stillede til side tidligere. Gem et par stykker til pynt på suppen. Hæld et par dråber af olivenolie ovenpå brødene.

9. Hæld suppen i skåle. Pynt med hakket persille, olivenolie og et par svampe. Server med de grillede svampebrød.

Vores ikoniske produkt

Mest læste

SUND LIVSSTIL

Vi har prøvet: Hatha Flow i Stockholm

At både krop og sind skal plejes for et godt velbefindende, er vi ikke i tvivl om på leVICHYmag. Redaktionen her derfor begivet sig til Stockholm for at udøve en træningsform med samme omdrejningspunkt - nemlig yoga.

læs artiklen

go to top