NEWVI BRUGER COOKIES PÅ DENNE HJEMMESIDE LÆS MERE HER.

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Foodlab: Vi har lavet strandklare choko banan-ispinde

Is og strand hører sammen, men vi kender alle kapløbet med varmen om at få iskioskens is spist før den forvandles til flødeslush i servietterne. Hvad hvis du vil have en lækker kølig strand-snack, der kan overleve lidt længere i køletasken? leVICHYmag giver dig her et bud på en sundere nem snack, til både børn og voksne slikmunde.

Ved første øjekast forekommer choko banan-ispinden måske svær at sælge til dine børn, men vent bare til de smager den. Banan, chokolade(overtræk) og fx kokostopping er en ret uimodståelig smagskombination for de fleste.  Og er man ikke lige til mørk chokolade og kokos, så er kombinationsmulighederne jo næsten uendelige. Hvad med fx hvid chokolade og tørrede bær eller nødder.

Faktisk er det også sjovt at lave sin helt egen choko banan-ispind, så tænk det også som en en god familiebeskæftigelse i tidsrummet 12-15 hvor solens kraftige UVA og UVB stråler er på deres højeste.

Det skal du bruge:

(6 personer)

  • 6 mellemstore bananer
  • 150 gram mørk chokolade
  • 12 træispinde

Til toppings:

  • Kokosflager
  • Kokosmel
  • Mandelflager
  • Et par jordbær

Sådan gør du:

1. Skræl bananerne og halver dem på midten. Lav forsigtigt et snit i midten af bananen, og stik en træispind i. Vi har fundet nogle fra Nicolas Vahé som er super fine.

2. Læg bananerne på et fad, som er dækket med bagepapir. Stil i fryseren i ca. 2 timer, eller natten over.

3. Forbered dine toppings. Hæld dem i små skåle, skær jorbærene i skiver og tern. Har du nogle nødder, frysetørret bær, peanutbutter eller andre lækkerier liggende, kan de også bruges som topping. Kun fantasien sætter grænser!

4. Når bananispindende er frosne, er det tid til at smelte chokoladen ved hjælp af et vandbad. Hak chokoladen i mindre stykker og hæld det op i en lille gryde. Sæt en større gryde halvt fuld af vand over, så vandet varmes op til lige under kogepunktet. Smelt derefter chokoladen i den lille gryde, ved at placere den i dit vandbad. Når chokoladen er smeltet hældes den op i et glas, så bananispindende nemt kan dyppes i chokoladen.

5. Hold på pinden, mens du dypper bananen i den smeltede chokolade. Hold ca. 2 cm fri fra bananens ende. Pynt derefter bananispinden med det samme. Da bananen er kølig, får den hurtigt chokoladen til at stivne. Derfor er det en god idé at lave en ispind ad gangen. Når alle bananerne er overtrukket med chokolade og pyntet, er det blot at nyde dem med det samme eller lægge dem i fryseren til senere.

Fidusen er at bananen jo aldrig smelter og holder sig kold forholdsvis længe, så choko banan-ispinden er nemt at have med at gøre både på farten og i køletasken. God fornøjelse og følg med her på leVICHYmag for tips til andre sommer-snacks.

Vores ikoniske produkt

Mest læste

SUND LIVSSTIL

Emiliblog.dk: Om at være karrierekvinde og 100% mor DEL 2

Emilie Middelhart startede sin blog emiliblog.dk i 2011,
og tilhører dermed den lille skare af de første rigtige
livsstilsbloggere og influencers i Danmark.
Hun har altid været entreprenør med stort E,
og har ud over bloggen været involveret i
justspotted.dk med sin mand Casper.

læs artiklen

go to top