NEWVI BRUGER COOKIES PÅ DENNE HJEMMESIDE LÆS MERE HER.

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Jamie Oliver - hverdagens supermad

Jamie Oliver har med sit elskværdige og energiske gemyt, været med til at forme madvanerne for en hel generation. I de senere år har han med sin bog ‘Everyday Superfood’ og sine ‘balanced plate’-opskrifter, taget os med på en personlig rejse mod en sundere livsstil. En pilgrimsfærd fra ‘comfort food’ til ‘concious food’, uden at gå på kompromis med den simple gode smag og nemme tilberedning, vi altid har værdsat ham for.

Jeg husker tydeligt den første gang jeg så Jamie Oliver i fjernsynet. Det var i slut 90'erne i hans første TV program "The Naked Chef". Optagelserne foregik hjemme i forældrenes køkken, med hyggelige "comfort food" opskrifter, omgivet af sine musikspillende venner. Vaskeægte BBC sendefladefyld, men af en eller anden grund fungerede det, og det gjorde hans mad også!

Her 20 år senere kan jeg gøre status over et utal af opskrifter, for ikke at tale om en grydeserie og en havegrill der siden har sneget sig ind i min husholdning. Måske mest af alt fordi madkulturen har udviklet Jamie Oliver, og han har udviklet madkulturen, i en tango der har fået mig og hele min generation til at danse med.

Han befriede mig fra ovnbagt pastasløjfemix som ung studerende, med alternative opskrifter på etnisk fingermad der smagte forrygende. Bestyrkede min tro på økologi og dyrevelfærd op gennem nullerne. Og her anno 2017 hvor trenden går i retning af flexitar-tankegangen, med mindre kød og en bredere palette af grøntsager og agro-produkter, er Jamie selvfølgelig lige der hvor jeg forventer. Et stort skridt foran, men ikke større end man kan følge med, og frem for alt leveringsdygtig i opskrifter der passer til min fortravlede hverdag.

På sin egen uprætentiøse måde har Jamie passeret sin 40-års fødselsdag, med en personlig livsstilsændring der har sendt ham kloden rundt i jagten på sund kost der smager godt på Jamie Oliver skalaen. Det er der kommet kogebogen “Everyday Superfood” ud af, der efter Jamie’s eget udsagn er den mest personlige bog han nogensinde har lavet. Hver eneste ret i bogen er et ernæringsmæssigt godt valg - simpelthen fordi Jamie Oliver og hans team har opbygget dem omkring sunde råvarer de har fundet de steder på kloden hvor mennesker lever længst. At dømme ud fra Jamie's personlige transformation taler resultaterne da også deres eget tydelige sprog. 12 kg overvægt har han tabt, og beskriver sig selv som i sit livs form. 

En af hjørnestenene i Jamie Olivers reviderede kostfilosofi, er det han kalder “the balanced plate”. Tommelfingerreglen er at din tallerken skal indeholde:

  • 1/3 grøntsager/frugt
  • 1/3 kulhydrater (brød, ris, kartofler, pasta, bulgur o.lign.)
  • 1/6 protein (kød, fisk, æg, bønner o.lign.)
  • 1/6 mælkeprodukter

Som noget forfriskende for en sund kogebog, fokuserer Jamie og hans team på opskrifter med en varieret smag og ingredienssammensætning der giver bedre mæthedsfornemmelse og flere byggesten kroppen kan arbejde med. 

Huden er din krops største organ, og hos VICHY ved vi kun alt for godt at hudpleje starter med en sund kost. Derfor er vi på leVICHYmag stolte af den kommende tid at kunne præsentere et samarbejde med Jamie Oliver, hvor vi selv går i køkkenet for at afprøve den madglade ildsjæls sunde opskrifter.

Følg med første gang på næste torsdag, hvor leVICHYmag redaktionens inviterer dig med ved køkkenbordet, når vi laver hans lækre Mushroom Soup.

Vores ikoniske produkt

Mest læste

SUND LIVSSTIL

Vi har prøvet: Hatha Flow i Stockholm

At både krop og sind skal plejes for et godt velbefindende, er vi ikke i tvivl om på leVICHYmag. Redaktionen her derfor begivet sig til Stockholm for at udøve en træningsform med samme omdrejningspunkt - nemlig yoga.

læs artiklen

go to top