Hvorfor begynder jeg at få hår i ansigtet på bestemte områder i overgangsalderen?

I overgangsalderen falder de kvindelige kønshormoner drastisk. Så det, der sker, er, at testosteronet tager over. Selvfølgelig er du stadig en kvinde og en ret fantastisk en, det er bare det, at din maskuline side gerne vil være med til festen. Vi forklarer, hvordan det hele fungerer.

Dr. Karolina Kopeć

Dermatolog

Hvordan påvirker overgangsalderen uønsket hårvækst?

Der findes flere typer menneskehår, som produceres af hårsækkene. Kvinder i alle aldre har hårsække i ansigtet, som normalt producerer bløde, næsten usynlige hår.

Det kan være over læberne, langs kæbelinjen og hagen på grund af det faldende niveau af kvindelige hormoner i overgangsalderen. Men den lille mængde testosteron, som kvinders kroppe producerer, falder muligvis ikke – heldigt for os, hva'! Binyrerne producerer også nogle mandlige hormoner gennem hele livet. Det er derfor, der opstår en ubalance mellem mandlige og kvindelige kønshormonniveauer i overgangsalderen. Et relativt overskud af mandlige hormoner kan udløse væksten af mindre diskrete ansigtshår.

Ifølge British Journal of Dermatology i en gruppe med postmenopausale kvinder oplevede:
- 39% overdreven hårvækst i ansigtet, mest på hagen.
En anden rapport offentliggjort i Menopausal Health i 2009 fandt frem til, at i en gruppe på 656 amerikanske kvinder i alderen 50-79 år havde:
- 33% af kvinderne i alderen 50-59 år ekstra hår i ansigtet.
- Og 54% af kvinderne i alderen 60-69.

Undersøgelsen afslørede ingen signifikante forskelle i væksten af ansigtshår mellem kaukasiske og afroamerikanske kvinder.
Vi tænker, at det hjælper at vide, at det er noget ret almindeligt med ekstra hårvækst i ansigtet i overgangsalderen, og at der er folk overalt, som kan fortælle dig om det og hjælpe dig med det.

39% af kvinder oplever overdreven vækst af ansigtshår

Men heldigvis findes der nogle behandlingsmuligheder for dette problem afhængigt af dets alvor. Hvis der er mange og generende hår, kan du bruge en hårfjerningscreme specielt udviklet til ansigtet. Andre behandlinger omfatter voksning, elektrolyse, der ødelægger hårsækkene, eller hårfjerning med laser. Vores anbefaling: Slip af med dem, så du aldrig skal tænke på dem igen!

HOVEDPOINTER, DER ER GODE AT HUSKE

Ansigtsbehåring i overgangsalderen er ikke usædvanligt. Faktisk giver det god mening, da hår er en hormonsag, og dine hormoner har det svært i denne periode.

Så creme, voks, laser – vælg din løsning, og få dem fjernet!

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE