Hudpleje over 40: hvad skal ændres

Det er på tide at blive seriøs omkring anti-age hudpleje

Når din hud ændrer sig, bør din skønhedsrutine gøre det samme

Du har måske allerede opdaget de første aldringstegn, eller måske læser du dette for at finde ud af, hvordan du bedst muligt kan sikre din skønne fremtid. Som så mange andre forandringer over tid kan hudens aldring snige sig ind på dig, uden at du opdager det. Den ene dag havde din hud fylde og glød, men pludselig føler du, at du er begyndt at se træt ud. Det sker for os alle, men den gode nyhed er, at med nogle få, omhyggelige valg i din skønhedsrutine - og nogle kraftfulde aktive ingredienser –, kan du reducere nogle af de aldringstegn, som du ser i spejlet.

Mange af disse ændringer skyldes den kombinerede effekt af kronologisk aldring - nedgangen i produktionen af kollagen’ og elastin’ - og livsstilsfaktorer som stress, lange arbejdstider og ubalanceret kost. De begynder at vise sig sent i 30'erne og tidligt i 40'erne. Mørke rande under øjnene opstår sandsynligvis hyppigere og bliver i længere tid, og du har måske bemærket en mindre fast og spændstig hud, også på grund af et lavere kollagenniveau. Du har sikkert også fine linjer omkring øjnene og munden, især hvis du har røget, og hvis du har brugt dine tyvere på at sole dig, kan aldringspletter og pigmentforandringer også begynde at vise sig.

Kombinér aktive ingredienser for langsigtede resultater

Nu vil de produkter, du brugte, da du var yngre, måske ikke længere være tilstrækkelige. Efter de 40 skal du ikke kun koncentrere dig om fugt og solbeskyttelse, men også styrke din rutine ved at introducere hudpleje med kraftfulde ingredienser med dokumenteret effekt. Sådanne gode vaner betaler sig for skønheden.

En god metode til at reducere dine aldrignstegn er at bruge veldokumenterede aktive anti-ageing ingredienser såsom peptider, og hyaluronsyre i dine hudplejeprodukter. Anti-age hudpleje er noget, der virker på den lange bane, så giv enhver ændring otte uger til at virke, før du bedømmer resultatet.

Her er vores råd til en skønhedsrutine, der er baseret på videnskab.

Rens: rens huden grundigt dagligt

Det skal du kigge efter: en rensecreme, der er udviklet til at fungere med en varm klud, vil åbne porerne og sikre en grundig rensning sidst på dagen, hvilket er særligt vigtigt, hvis du bor i et byområde. Vælg en mildt rensende formulering, der ikke slider på din hud.

Eksfoliering: helst to gange om ugen

Hvad skal du kigge efter: En mild scrub eller kemisk eksfoliering med alfahydroxysyrer som f.eks. glykolsyre har en eksfolierede effekt på hudens overflade.

Spring ikke solcremen over

Det skal du kigge efter: Vælg en solcreme med bredspektret (UVA og UVB) solbeskyttelse for at beskytte mod yderligere solskader.

Serum: det ekstra trin, der gør hele forskellen

Det skal du kigge efter: et serum med en høj koncentration af C-vitamin vil hjælpe med at neutralisere frie radikaler, der fremskynder aldringstegn, eller kig efter hyaluronsyre, der vil tilføre din skønhedsrutine essentiel fugt.

Allround anti-age pleje: et must

Liftactiv Collagen Specialist Ansigtscreme er formuleret med Pro-Collagen-Peptider, som er korte fragmenter af proteiner, der er i stand til at virke mod specifikke aldringstegn, forårsaget af kollagentab i huden for en hud som er mere spændstig, opstrammet og ungdommelig.

Øjencreme: ekstra kærlig pleje, hvor du har mest brug for det

Det skal du kigge efter: Brug øjencreme morgen og aften for at fugte og beskytte dette skrøbelige område. En effektiv øjencreme er f.eks. Minéral 89 Eyes, som indeholder hyaluronsyre som effektivt tilfører fugt samt koffein, der hjælper med at give et mere klart og vågent blik.

Masker: mere end ugentlig selvforkælelse

Det skal du kigge efter: Aqualia Natcreme og Maske, der er beriget med hyaluronsyre, er et uundværligt hudplejeprodukt, der tilfører masser af fugt, så du vågner med en hud, som fremstår friskere og mere strålende.

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE