OK

OK Cancel

Thank you

Close

10 gode råd til dig med skæl

Dercos 2
Dercos 2

Skæl er meget almindeligt, og de fleste mennesker har nok oplevet det på et tidspunkt i deres liv. Det kan nemlig skyldes mange faktorer, der bringer ubalance i cellefornyelse i hårbunden. Hvis du vil vide mere om det, kan du læse vores artikel Hvad er skæl? – den videnskabelige forklaring. Så hvad gør du, hvis du døjer med skæl? Der findes midler mod skæl i form af skælshampoo og balsam, der er udviklet specielt til at mindske ubehag i hårbunden. En af dem er Dercos-serien fra Vichy, der virker mod skæl i hårbunden. Men der er også meget, du selv kan gøre for at håndtere eller undgå tilbagevendende skæl. Vi har samlet 10 gode råd til dig her.

RÅD N°1
LAD VÆRE MED AT KLØ DIG I HÅRBUNDEN
Når hårbunden klør, så lad være med at klø igen. Brug i stedet en beroligende skælshampoo, f.eks. anti-skæl-serien fra Dercos Technique, og massér shampooen blidt ind i hårbunden. Giv dig selv lov og tid til at nyde det. Risikoen ved at klø er, at det kan skabe små rifter og give infektion i hårbunden, forårsage irritation og faktisk derved øge forekomsten af skæl. I tilfælde af svær kløe i hårbunden, bør du kontakte din læge.

RÅD N°2
VASK DIT HÅR REGELMÆSSIGT MED SKÅNSOMT RENSENDE PRODUKTER
Nogen tror måske, at hårvask forværrer skældannelsen. Men det er faktisk en god idé at vaske håret hyppigt og regelmæssigt med de rette skånsomt rensende produkter. Ved hyppig hårvask kan der udover brug af skælshampoo, suppleres med en mildt rensende shampoo, såsom Dercos Ultra Soothing Shampoo fra Vichy til enten tørt eller normalt/fedtet hår, der beroliger hårbunden i op til 48 timer.*
*Kosmetoklinisk test, 37 personer

RÅD N°3
VASK HÅR I LUNKENT VAND
Mange af os elsker varme bade. Men vil man skællene til livs, bør man faktisk vaske og skylle håret i lunkent eller endda koldt vand. Det er nemlig med til at berolige hårbunden, og fjerner ikke det naturlige hårfedt.

RÅD N°4
MASSÉR DIN HÅRBUND
En hårbundsmassage er for mange lige så godt som en kropsmassage. Din hårbund har godt af en massage, hvis den er plaget af skæl. Dels fordi, det vil løsne skællene, og dels fordi det vil skabe bedre cirkulation i hårbunden.

Dercos 2
Dercos 2

RÅD N°5
BARBER DIT SKÆG HVER DAG
For mænd er det en god idé at barbere skæg og moustache hver dag, hvis der forekommer skæl her. Det er nemlig med til at mindske spredning af skæl og lufter huden.

RÅD N°6
BØRST JÆVNLIGT HÅRET, MEN IKKE FOR MEGET
Reddit hår igennem jævnligt. Ligesom med hårbundsmassagen kan det nemlig være med til at løse skæl, sætte gang i blodomløbet og også reducere risikoen for skældannelse ved at hjælpe med den normale afstødning af huden i hårbunden.

RÅD N°7
TØR DIT HÅR MED MEDIUM VARME
Sæt din hårtørrer på medium varme i stedet for høj varme, så passer du nemlig ekstra godt på din hårbund.

RÅD N°8
MINDSK FORBRUGET AF HÅRPLEJE
Prøv at mindske forbruget af hårpleje såsom hyppig hårtørring (med høj varme), kraftig hårbørstning eller brug af glattejern.

RÅD N°9
BEGRÆNS BRUGEN AF STYLINGPRODUKTER
Begræns brugen af stylingprodukter i dit hår og især i hårbunden. Det kan nemlig være med til at stresse og irritere din hårbund og føre til dannelsen af skæl.

RÅD N°10
DÆK IKKE DIT HÅR TIL MED ACCESSORIES
Hatte, hårbånd og hovedtørklæder kan gøre hårbunden varm. Ved at begrænse brugen af accessories i håret får håret lov at hænge løst og blive luftet godt igennem.
VICHY

go to top