OK

OK Cancel

Thank you

Close

6 forunderlige facts om Vichy Vulkansk Vand

Vi skal tilbage til 1931. Dr. Haller, en fransk læge og hudspecialist fra et af byen Vichy's prominente spa behandlingssteder, beslutter sig for at verden skal nyde godt af det lokale vands unikke egenskaber.

Dr. Haller opdagede, hvordan vandet havde en forbedrende effekt på sårheling. Det førte til videre studier af vandets effekt på huden, og deraf opstod den nu velkendte hudplejebrand Vichy. Det thermalske mineralvand er den dag i dag stadig hovedingrediensen i alle VICHY’s produkter. Læs med, og bliv klogere på Vichy’s magiske vulkanvand.

Vandet har været undervejs i 2000 år

Det thermalske mineralvand har været på en unik rejse, før det tappes fra dets kilde. Regnvandet er rejst gennem syv lag hård vulkansk jord, og har gennemgået en naturlig opvarmning i 4 kilometers dybde. Faktisk opvarmes vandet til 140 grader, og altså langt over kogepunktet. Vandets rejse frem til kildens udspring tager intet mindre end 2000 år. Til sammenligning er vores grundvand 200 år undervejs før det når vores vandhaner.

Rig på hele 15 mineraler

Undervejs siver vandet igennem urgammel klippeundergrund, og optager derved hele 15 fordelagtige mineraler, som f.eks. jern, silicium og calcium. Det er denne rejse, der gør Vichy-vandet rigt på egenskaber, der har vist sig gavnlige for både hud og fordøjelse.

Giver styrke til din hud

Det høje indhold af mineraler er med til at styrke hudens modstandskraft. Det øger blandt andet hudens evne til at bekæmpe solens UV-stråler og forurening fra luften, der er nogle af hudens største hverdagsfjender. Og så har det en beroligende effekt på huden, vandet er derfor også velegnet til sensitiv hud.

Le parc des Sources

Parken hvor de tre vigtigste kilder til Vichy’s thermalske mineralvand har deres udspring. Her findes byens offentlige tappehus, hvor alle kan tappe løs af mirakelvandet. Og tappehanerne er velbesøgte af de lokale. Men gennem tiden har Vichy også tiltrukket folk udefra. Fra indiske Maharajas til modeikonet Coco Chanel.

Mere end hudpleje

Det boblende kildevand fra Vichy kender vi i norden mest fra hudplejeprodukterne, der deler navn med den franske by. Men de bløde naturlige bobler er også din gane værdig. Det ved de lokale kun alt for godt, og der tappes flittigt vand til husholdningerne i Vichy. Udover den gode smag, er vandets mineralindhold også kendt for at have gavnlig effekt på helbredet.

Oplev kilderne first hand

Den charmerende franske by og de unikke thermalske kilder kan du opleve first hand. Nær Parc Des Sources ligger Thermal Spa Les Célestins. Et spa-center, hvor du kan bade i mineralvand og blive forkælet med behandlinger, der alle indeholder produkter med det særlige vulkanvand. Du kan endda smage mineralvandet på pastilform. I byen, hvor det hele startede.

Vores ikoniske produkter

Rehydrating Cream - Light

Rehydrating Cream - Light

( 86 kommentarer )

Vichy Mineraliserende Termalsk Kildevandsspray

Vichy Mineraliserende Termalsk Kildevandsspray

( 1 kommentarer )

go to top