OK

OK Cancel

Thank you

Close

Maskne – din hud bag masken

Maskne
Maskne

I disse tider bærer mange af os mundbind, så snart vi er ude i offentligheden. Nogle af os bærer den endda på arbejde, og hele dagen. Det har forårsaget en helt ny type hudproblem: 'maskne' – maske-akne. Heldigvis findes der en måde, at tage hånd om huden bag masken.

Hvad forårsager maskne?
Maskne er en sammentrækning af maske og akne. Den tekniske term er "acne mechanica", der beskriver en hudtilstand, som opstår ved gentagende fysisk kontakt med stof mod huden. Lyder det bekendt?

Uanset hvordan din hud opfører sig og hvilke behov den normalt har, er de fleste af os nok enige om, at selvom vi beskytter hinanden ved at bære mundbind, er de også roden til et hudproblem, der kræver, at vi måske tilpasser vores hudplejerutine til "the new normal".

Udåndingsluft fra mund og næse skaber et fugtigt miljø, når vi bærer mundbind. Det danner den perfekte grobund for bakterier, tilstoppede porer og øget talgproduktion, hvilket kan føre til urenheder i huden. Vi kan helt enkelt ikke undgå maskne. Men vi kan gøre meget for at pleje huden.

Vores bedste råd mod maskne
Det bedste råd til at pleje hud plaget af maskne, er at have en mild, men effektiv, hudplejerutine, så den hjælper så meget som muligt under de ændrede omstændigheder. Her er vores forslag:

Nyd din (nye) rutine
Begynd din (nye) rutine med at rense huden grundigt. Brug fx den milde Pureté Thermale Renseskum til alle hudtyper, eller Normaderm Phytosolution Rensegel til kombineret, fedtet og uren hud med tendens til akne.

Bagefter bør du bruge Minéral 89 Booster for at styrke hudens barriere og efterlade den fugtet og klar til næste trin.

Påfør så Normaderm Phytosolution Dobbelt-Korrigerende Daglig Pleje til kombineret, fedtet og uren hud med tendens til akne. Den hjælper med at mindske urenheder og hudorme og er den perfekte base før make-up.

Selv når vi bærer mundbind kan strålerne fra solen nå ind til huden bagved. Derfor er det vigtigt at huske solbeskyttelse mod UV-stråler, og at gøre det til en del af din rutine også. Capital Soleil 3-i-1 Mattifying SPF 50+ er til fedtet hud med tendens til akne. Den giver huden en mat finish i op til 12 timer uden af efterlade hvide plamager.

I din aftenrutine kan du udskifte solbeskyttelse med Normaderm S.O.S. Sulfur Anti-Spot Paste. Den vil gøre underværker, mens du sover en mundbind-fri søvn. Produktet udtørrer urenheder og har en udglattende effekt på huden.

Disse tider kalder på lidt ekstra omsorg til din hud. Og hvis der er én maske, du gerne vil have på, er det Minéral 89 Sheet Mask. Den giver øjeblikkelig fugt til huden, holder i op til 24 timer og efterlader huden stærk og med en sund glød.

Og husk så, at nyde din (nye) rutine – vi trænger alle til lidt ekstra forkælelse, og det samme gør vores hud.

VICHY

Vores ikoniske produkter

Renseskum

Renseskum

( 19 kommentarer )

Matterende 3-i-1 Solcreme SPF50+

Matterende 3-i-1 Solcreme SPF50+

go to top