OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vi har prøvet: Hatha Flow i Stockholm

At både krop og sind skal plejes for et godt velbefindende, er vi ikke i tvivl om på leVICHYmag. Redaktionen her derfor begivet sig til Stockholm for at udøve en træningsform med samme omdrejningspunkt - nemlig yoga. Og ikke en hvilken som helst yoga men Hatha Flow. Hatha Flow er en dynamisk yogaform der udspringer af Hatha Yoga. Hatha er sanskrit og betyder sol og Tha betyder måne. Med Hatha Yoga forsøger man at afbalancere energierne imellem disse for at finde ro. Følg med os på en tur til Stocholm, hvor vi udforsker yogaen og forsøger at finde den der indre ro.

Det er en fantastisk tirsdag formiddag hvor Stockholm og maj måned viser sig fra deres bedste sider. Vi befinder os på en udeservering ved Nybrokajen og er i færd med at drikke de sidste slurke macha latte og grøn/lilla smoothie. Efter en lækker sund morgenmad på Strandvägan 2, hvor vi har nydt verden gå forbi i form af skibe på Nybrovikens glinsende hav  og nordiske fashionistas på farten, står der nu Hatha flow på programmet.

Da vi slentrer op ad Grev Turegaten er det svært at forestille sig at der ligger et førsteklasses yoga-studie. I dette kvarter oplever man normalt mest checkede udeserveringer, forretingsfolk, folk der er ude og shoppe og den særlige Stocholmske chic'e cool storbypuls i Stockholm.

Altormondo - en anden verden

Da vi svinger bagom Filippa K's lækre flagship store og finder gaden der skal lede os til yogastudiet, begyder vi for alvor at blive spændte. Vi har begge prøvet yoga adskillige gange før, men ikke denne form. Vi har med vilje sørget for at være i god tid, for at være afslappede og i den rette stemning, og ankommer snart til vores destination. Da vi træder indenfor, forstår vi straks hvorfor yoga-studiet har fået navnet Altromondo, som betyder 'den anden verden' på italiensk.

På Altromondo er det som om byen udenfor er meget fjern. Her bliver vi mødt af dæmpet belysning, varme farver og stille behagelig blid orientalsk musik der næsten gør det umuligt at tage stress og jag med ind over dørtærsklen. Og i receptionen byder en receptionist os velkommen med et lunt og roligt smil.

Vores øjne vandrer snart rundt på receptionens lækre udvalg af yoga-tøj, accoessories, lys, olier, cremer og juices, som udforskes før vi begiver os videre mod omklædningsrummet.

På Altromondo er indretningen veltilrettelagt, intim og æstetisk elegant. I omklædningsrummet står der en smuk bastu figur, og nordboer som vi er, falder samtalen hurtigt på hvordan det ville være at leve et helt andet liv, et helt andet eksotisk sted på kloden. Men vil løsriver os omsider og får klædt om til vores nye super lækre soft sports yoga wear fra Filippa K.

Da vi har klædt om tager vi plads i yogasalen. Den afspejler resten af yogastudiets stilfulde harmoni. Her er ingen spejle, men til gengæld et ovenlysvindue over en del af salen, for dem der gerne vil udøve yogaen badet i lys. Manglen på spejle er selvfølgelig helt bevist, og flytter vores alles sædvanlige fokus på det perfekte spejlbillede til i stedet at koncentrere os om det indre. Vi er det første i salen sammen med vores yogainstruktør Ulrika. Hun er  indbegrebet af alt hvad vi forbinder med en yogainstruktør; veltrænet, rolig og inspirerende i sin udstråling. Det er Ulrika som skal lede os ind i Hatha Flow'ens verden.

Healthy body - healthy mind

At yogaen har til formål at hjælpe sine udøvere til en solid fysisk og psykisk styrke, finder vi ud af allerede få minutter inde i forløbet. Da alle er ankommet og vi sidder på pudderrosa yogamåtter vendt mod Ulrika i lotusstilling, byder hun os velkommen og fortæller at passets fokus lige denne tirsdag er sandhed. Hvad er din sandhed - hvad er sandt for dig? Og Ulrika uddyber nærmere, "Ofte kan vi forveksle nogle andres sandhed med vores egen, og miste os selv". Og fortsætter "I dag ser vi indad, og leder efter hvad som er sandt og vigtigt for os selv". Ulrikas ord bliver hængende lidt i luften, og vinder fint genklang i jeres tro udsendte fra leVICHYmag redkationen. Vi er stille men sikkert kommet i en anderledes og behagelig sindsstemning.

En  kombination af bevægelser og åndedræt sættes i gang i et harmonisk behageligt tempo. Vi opdager hurtigt mange små muskler man sjældent bruger pludselig er i brug, og selvom vi vidste at passet ikke ville blive hårdt, får vi alligevel hurtigt sved på panden. Den lethed hvormed flere af de erfarne yogis udfører øvelserne er inspirerende  og en smule misundelsesværdig, men vi tager Ulrikas gode råd og dropper at sammenligne os med de andre, og mærke efter hvad der sker i vores egen krop gennem øvelserne og åndedrættet.

Selvom tiden nærmest står stille og alt foregår i et roligt tempo, er timen pludselig nået til ende, og det er tid til afslapningsmeditation. I et kvarters tid ligger vi fra leVICHYmag på vores yogamåtter og lader oplevelsen bundfælle sig.

Det viser sig efterfølgende at en af de rutinerede yogis vi lagde mærke til i salen, faktisk var ejeren af yogastudiet Jennie. Vi sludrer lidt med hende, og hilser fra Johanna fra Filippa K, som vi har haft fornøjelsen af at træffe lidt tidligere på dagen. Johanna arbejder i Global Sales for Filippa K's soft sports kollektion. Hun og resten af Filippa K-teamet er venner af huset, og træner hos Jennie så ofte de kan. Stay tuned - du kan snart læse meget mere om Johanna i et kommende interview vi har hende om livserfaringer, kvalitetstid, yoga og skandinavisk design.

Med smidige gennemvarmede kroppe og fornyet energi, takker vi farvel til det inspirerende altromondo, og træder atter ud  i Stockholms dagslys og storbypuls - tilbage til verden som vi kender den men en smule klogere på hvad yoga og livet også kan byde på.  Næste punkt på dagsordenen er et møde med to af Stockholms ypperste foodies. Læs mere om dem i vores kommende artikler, hvor leVICHYmag hvor vi fortsætter udforskningen af Stockholm.

go to top