OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vichy i Auvergne – Derfor vender vi altid hjem DEL 1

Vichy in Auvergne Theme Picture
Vichy in Auvergne Theme Picture

Byen Vichy i den franske region Auvergne, har med sine vulkanske kilder været en udsøgt destination for hudpleje og velvære i århundreder. Tag med os på en rejse hjem til hvor det hele startede. Vi er taget til Vichy for at opleve menneskerne, maden, den storslåede natur og blive klogere på hvad det er for hudplejehemmeligheder byen gemmer på, som gennem tiden har fået franske kvinder, skuespillere og modeikoner til at valfarte hertil.

Det er i slutningen af februar og togstationen ’Gare de Bercy’, lige nord for Seinen i Paris summer af aktivitet. Duften af friskbrygget espresso fra stationens kaffebar, føles pludselig uimodståelig nu hvor vores togbilletter er købt og ventetiden før afgang giver os et lille pusterum. Klaverakkorder klinger smukt i den marmorbeklædte ventesal fra et piano som stationsmyndighederne har opstillet. En tilfældig medpassager har sat sig til tangenterne, og kunstfærdige toner minder os om at vi er i ’byernes by’ hvor man sætter pris på den slags.

  
 


Vi er ankommet fra Danmark aftenen før, og er lige nu på vej til byen Vichy i den franske region Auvergne – hjemsted for VICHY. Jeg har rejst i Frankrig før, men kun i regionen Bourgogne længere mod nord og langs den franske middelhavskyst i syd. Faktisk er det aldrig faldet mig ind at tilbringe en ferie i det mere gådefulde Auvergne. Og da toget ruller ned langs Seinen i retning af vores destination 360 km sydøst for Paris, går det op for mig at jeg ingen idé har om hvad der venter os forude.

De sovende grønne kæmper

Et par timer flyver forbi og vi kører igennem hvad der synes at være et ocean af vidtstrakte marker i regionen syd for Paris. Men pludselig tegner der sig en silhuet af bjerge i horisonten. Vi er på vej ind i Régional des volcans d'Auvergne. Auvergne er dækket af et tæt tæppe af vulkaner opstået for 70.000 år siden, som efterfølgende er eroderet til blødt kurvede magmatoppe beklædt med græs. Disse toppe kaldes af franskmændene for ‘Puys’, og de er helt essentielle for VICHY.

Vandet fra ’les Puys’ i Vichy, har været betragtet som noget helt særligt, siden romerne opdagede dets plejende egenskaber i år 52 BC. I en naturlig langstrakt proces, hvor regnvand siver igennem 7 lag af vulkansk jord og opvarmes af termisk aktivitet i 4 kilometers dybde, bliver det renset og mættet med 15 mineraler før det når grundvandsspejlet. Og op gennem historien, har lokalbefolkningen opdaget at vandet gavnede alt fra hud til en bedre fordøjelse.

  
 

Da vi er udsendte i leVICHYmag-læsernes tro tjeneste, er vi så heldige at have fået tilbudt et ophold på ’Vichy Spa Hôtel Les Célestins’ - et af Europas absolutte top spa resorts. Da vi ankommer, bliver vi taget godt imod af den charmerende hotel manager Delphine. Og med en lethed og finesse næsten kun franskmænd kan præstere, bliver vi indkvarteret på et vidunderligt rummeligt værelse på 6. sal, med udsigt til blå himmel og Napoleon den III’s park lige ned til den smukke sø Allier.

Fra hotellet er der direkte passage over til selve spa-bygningen. Men før vi overgiver os til spa’ens bekvemmeligheder, har vi dagen efter sat hinanden i stævne til en trekking-tur nær ’ Puy de Dôme’ – en af Auvergnes højeste vulkaner. Efter en hurtig vegetarisk aftensmad bestående af briegratinerede auberginer på grillet brød fra en lokal bistro i nærheden, går vi derfor tidligt i seng for at få en god nattesøvn.

Området omkring Vichy

Da vi næste formiddag kører ud af Vichy i vores lille hvide nylejede Fiat 500, er det ikke uden en smule modvilje ved tanken om at vi i overmod har forsøgt at overgå hinanden, og nu er endt med en temmelig lang trekking-rute forude. Men efterhånden som småveje fører os ind i den over 100 km lange nationalpark ’Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne’, forsvinder enhver skepsis. Her er smukt!

  
 

Nationalparken er Europas største, og så enorm at det bliver sen eftermiddag før vi når vores endelige trekking-destination - vulkansøen ”Le Lac de Guéry”. Vi er nu så højt at temperaturen er faldet fra komfortable 15 plusgrader nede i Vichy, til et godt stykke under frysepunktet heroppe. Der er sne på bjergtoppene omkring os, tyk is på den kilometerlange sø kun brudt af varme mineralholdige udspring enkelte steder, og solnedgangen i purpurfarver der udspiller sig under vores trek rundt om søen, er så storslået at det hele umiskendelig føles som en oplevelse for livet.

10 timer efter vi forlod hotellet er vi tilbage - udmattede men fulde af dagens indtryk. Over en kop te i hotellets bar sludrer vi om planerne for den næste dag, der står på spa behandlinger, interviews og udforskning af Vichy by.

Følg med i næste uge hvor 2. del af vores rejseskildring fra Vichy udkommer. Kom med til behandling på et af Europas mest eksklusive spa resorts. Oplev et ægte fransk gourmetkøkken bag kulisserne. Og vær med når vi smager på det sunde kulsyreholdige kildevand i byens offentlige tappehal.

Vores ikoniske produkter

Vichy Mineraliserende Termalsk Kildevandsspray

Vichy Mineraliserende Termalsk Kildevandsspray

( 1 kommentarer )

go to top