OK

OK Cancel

Thank you

Close

Ystad Saltsjöbad - En sydsvensk oase

LeVICHYmag redaktionen tilbragte et par dage på det populære badehotel i Skåne, for at komme ned i gear og opleve de smukke omgivelser, der har en lang og traditionsrig historie. Det blev til årets første dukkert i havets iskolde bølger, og en mulighed for at bringe lidt zen ind i en storbyhverdag med høj puls.

Vi er kun små 100km og lidt over en times kørsel fra Københavns bymidte, da det store hvide hotel dukker frem mellem træernes forsommergrønne blade. Turen over Øresund i årets første rigtige sommersol, bidrager til følelsen af ferie - af at trække stikket for en stund. Det er måske netop det, der gør hotellet så velbesøgt. Beliggenheden, omgivelserne og hele stemningen beskrives bedst med ordet ‘ro’. Der ånder en ro over hele stedet, der indbyder til at slappe af i alle kroppens celler. Så det gør vi - vi hopper i de store hvide morgenkåber, de spritnye slippers og skyder opholdet i gang med et koldt gys i den klare flaskegrønne østersø! Årets første dukkert blev bagefter fejret med friske mojitos i Palmestuens bløde chaiselonger. Her nyder vi stilheden, varmen og udsigten over havet gennem de store panoramavinduer. Og i bogreoler langs den ene væg, finder vi læsestof af en særlig kaliber. Reolerne gemmer nemlig på et væld af svenske klassikere indbundet i antikke omslag, der er med til at bryde det moderne look og give Ystad Saltsjöbad en helt unik charme.

Mindfulness i historiske omgivelser

Det er ikke længe siden, at hotellet med frisket op og moderniseret, men bag det opdaterede ydre, gemmer Ystad Saltsjöbad på en lang historie. Vi skal helt tilbage til 1896 til en tid hvor badehotellerne var et moderne pusterum for industrialiseringens nye finere borgerskab, og beslutningen om at opføre et hotel i Ystad blev vedtaget. Dengang opførtes hotellet i tre etager og med tolv rum. Dagens hovedbygning blev opført i 1927, som følge af en brand i 1913. Hotellet blev rejst ned til havets brusen og den fineste udsigt, som vi her 90 år efter stadig nyder godt af, når vi åbner den franske altan på vores fine værelser. Fra 12 til 140 værelser, og udbygning med spafaciliteter og udendørs pools. Der er sket meget med Ystad Saltjöbad siden 1896. Men værelserne rummer stadig lidt af historien. Selvom alt er nyt og fint, bærer indretningen et præg fra en skandinavisk senromantisk periode, med mønstret tapet af mørkeblå fugle på hvidt, lette sommerligegardiner og antikke møbler. På værelserne føler man sig lidt som en i et royalt sommerresidens. Det må være en blanding af historien, naturen rundt om og de luksuriøse faciliteter, der gør det så nemt at slappe af på det hvide badehotel. Rundt omkring findes flere små oaser, hvor man kan slænge sig, nyde en bog, et glas bobler eller bare mærke roen, der breder sig.

Et sted man vender tilbage til

Det er som om, at de lange gange og de kringlede veje rundt på hotellet bidrager til mindfulness, og når hovedet rammer puden efter en delikat middag i hotellets svensk-amerikansk inspirerede restaurant  ‘Port’ er der udelukkende ro. Vores middagsselskab på 6, spiste Skagenröra og Oxcarpaccio til forret, og forskellige hovedretter fra det velkomponerede menukort såsom Ångad Lättrimmad Torskerygg, Halstrad Fjordlax og Entecotes - alt sammen udført til perfektion. Til jer, der ikke har besøgt Ystad før, kan I bruge nattens drømme på den overdådige morgenmad, der venter efter en god lang nattesøvn, og måske en morgendukkert i det friske hav. På LeVICHYmag redaktionen var der en, der vovede sig ud i de kølige bølger, mens vi andre sov længe, helt ind til duften af vafler bevægede sig ind i vores drømme. Efter et par dage på Ystad Saltjöbad havde vi - lyst til at blive - men også fornyet energi på at vende tilbage til storbyens sus. Tak Ystad - Vi vender helt sikkert tilbage!

Vores ikoniske produkter

<span><span>Rig dagcreme mod alderstegn under udvikling (SPF 30)</span></span>

Rig dagcreme mod alderstegn under udvikling (SPF 30)

Let dagcreme mod alderstegn under udvikling (SPF 25)<br />

Let dagcreme mod alderstegn under udvikling (SPF 25)

( 7 kommentarer )

<span>Øjencreme </span><span>mod </span><span>aldringstegn under </span><span>udvikling</span>

Øjencreme mod aldringstegn under udvikling

go to top