Hvor længe kan EN solcreme holde sig?

Alle hudplejeprodukter kan blive for gamle, og det gælder også en solcreme. Læs hvor længe en solcreme kan holde, og hvordan du bedst bevarer holdbarheden af den i sommerperioden.

KAN SOLCREME BLIVE FOR GAMMEL?

Hvis du har en solcreme liggende fra sidste år, som du overvejer at bruge nu, hvor solen igen kigger frem, så skal du muligvis genoveveje det. Solcremens UV-filtre har nemlig en begrænset holdbarhed.

 

En solcreme består af enten fysiske (mineralske) eller kemiske (organiske) solfiltre, der hjælper med at beskytte huden mod solens UV-stråler. Når en solcreme udløber, er det ikke længere sikkert, at beskyttelsen virker optimalt, og det betyder, at du kan blive solskoldet.

 

Det er derfor vigtigt at holde øje med, hvor længe din solcreme kan holde sig, når den først er åbnet. For langt de fleste, vil det være omkring 12 måneder, men der findes nogle, der kan holde sig længere.

 

Hvis du er det mindste i tvivl, om din solcreme er blevet for gammel, anbefaler vi at købe en ny, så du er sikker på, at din hud beskyttes optimalt. 

HVOR LÆNGE KAN EN UÅBNET SOLCREME HOLDE SIG?

Hvis du har en solcreme, der er uåbent fra sidste år, så vil den som regel stadig være brugbar.

HVOR LÆNGE KAN EN ÅBNET SOLCREME HOLDE SIG?

Er din solcreme åbnet og gemt fra sidste år, er du muligvis ikke garanteret effektiv solbeskyttelse.

 

Hos Vichy holder langt de fleste af vores solcremer sig i et år efter åbning, og sikrer dermed effektiv beskyttelse i en solrig sæson – fra de tidlige solstråler i foråret til den sidste lune sol i sensommeren.

 

Men det er vigtigt at holde øje med, om solcremen har en normal konsistens, duft og farve. Det kan nemlig også indikere, om den er god eller ej.

SÅDAN TJEKKER DU HOLDBARHEDEN PÅ EN ÅBNET SOLCREME

Har du en solcreme fra sidste år, som du er i tvivl om stadig er effektiv, så kan du nemt tjekke det.

 

På bagsiden af solcremer, såvel som alle andre hudplejeprodukter, kan du finde et krukkesymbol, der indholder et tal efterfulgt af et M, der står for måned.

 

Tallet angiver, hvor mange måneder, du kan forvente, at produktet er holdbart efter åbning.

TEGN PÅ AT DIN SOLCREME ER BLEVET FOR GAMMEL

Et af de mest tydelige tegn på, at det er tid til at skifte din solcreme ud, er hvis konsistensen ændrer sig. Hvis en solcreme opbevares for varmt reducerer det effekten, og den risikerer at skille.

 

Også cremens duft og farve kan indikere, om det er tid til at skifte den ud. Lugter den ikke korrekt, eller er farven skiftet fra hvid til gullig, er det også din invitation til at skifte den ud.

HVORDAN SKAL JEG OPBEVARE MIN SOLCREME OVER SOMMEREN?

Vil du gerne være sikker på, at din solcreme har optimal effekt gennem hele sommerperioden, er det vigtigt at opbevare den korrekt.

 

Ingredienserne i en solcreme kan nemlig nedbrydes over tid, men den proces kan fremskyndes, når produktet opbevares uhensigtsmæssigt.

 

Det er bedst hvis din solcreme ikke udsættes for alt for meget varme. Har du den med i tasken eller på stranden, så læg den i skyggen, og hvis der er kommet sand omkring åbningen så børst det væk.

 

Når I er hjemme igen fra strand eller en tur i naturen, skal solcremen gerne opbevares et mørkt sted og ved stuetemperatur.

 

Et skab eller i en skuffe er ofte de bedste steder at opbevare hudplejeprodukter, fordi de her beskyttes mod UV-stråler og for mange temperaturskift.

NYD EN SOMMER MED EN EFFEKTIV SOLCREME FRA VICHY

Med Vichy kan du sikre din hud optimal beskyttelse mod solens UVA- og UVB-stråler.

 

Alle vores solcremer giver fotostabil, bredspektret beskyttelse og har formuleringer, der indeholder plejende og aktive ingredienser.

 

Find en beskyttende solcreme til dine behov, og nyd sommersolen!

 

Udforsk Vichys solbeskyttelse her

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE