Hvordan slipper man af med pigmentpletter i ansigtet?

Mørke pletter, alderspletter, pigmentpletter...sådan kan din hudplejerutine reducere dem.

Ram plet - din guide til hyperpigmentering

Som ved andre aldringstegn, tænker du ikke på pigmentpletter...lige indtil du en dag pludselig gør. Hvad der måske så ud til at være en lille, sød brun fregne har måske udvidet sig til noget, der pludselig, i bogstavelig forstand, har sat sit mærke, med sin størrelse og sin indflydelse på din selvbevidsthed. Før vi kan finde ud af, hvordan man kan håndtere de små pletter, skal vi først forstå, hvad pigmentpletter er, og hvorfor de har tendens til først at dukke op i ansigtet, når man bliver ældre.  Og vigtigst af alt, bør det også kontrolleres, at de ikke er farlige. Til det formål skal du kontakte din hudlæge.

Bag enhver mørk plet ligger en hyperpigmenteringsproces. I denne proces går pigmentet melanin, der er ansvarlig for at producere farve i huden, i hyperaktivt selvsving. Den øgede mængde melanin kan skyldes skader på huden, primært fra solen, inflammation, akne eller andre påvirkninger, der er ansvarlige for inflammation, som stress eller træthed.  Når man er gravid, øges produktionen også, hvilket kan resultere i melasma. Med alderen øges antallet af pigmentpletter. Også simpel genetik kan spille en rolle. Pigmentpletter kan altså skyldes mindst seks faktorer eller en kombination af disse. Heldigvis betyder fremkomsten af en mørk plet ikke, at den er kommet for at blive.

Sådan reducerer man mørke pletter.

Ud over æstetiske behandlinger kan kosmetiske produkter med målrettede aktive ingredienser hjælpe med at reducere pigmentpletter derhjemme. De rigtige opklarende ingredienser kan sammen med eksfolierende aktiver hjælpe med synligt at reducere mørke pletter. Prøv peelinger baseret på frugtsyrer (AHA) eller glykolsyre, der trods ordet ‘syre’ i navnet sagtens kan være velegnet for sensitiv hud som f.eks. Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum. Retinol kan også være med til at reducere pigmentpletter. Prøv f.eks. Vichy Liftactiv Specialist Retinol Serum, som har en dokumenteret effekt på pigmentpletter udover rynker og fine linjer.

Beskyt dig selv endnu bedre: Daglig hudpleje med...SPF

Brug rigeligt med solbeskyttelse med høj solfaktor dagligt. Huden beskyttes derved overalt, men især hvor melanin allerede er gået i selvsving. Soleksponering er den primære årsag til pigmentforandringer i huden. Undersøgelser viser, at aldringsprocessen i aldersgruppen 20-80 år resulterer i en mere ujævn hudtone år for år, men at regelmæssig anvendelse af et solbeskyttende kosmetisk produkt modvirker denne proces. Endnu en grund til at gøre solbeskyttelse til en lige så fast del af din rutine som fugtighedscreme.

Få huden til at fremstå klarere: Brug et C-vitamin produkt for at få en mere jævn hudtone

Giv din hud en dosis C-vitamin.  Denne ingrediens er en af de mest anerkendte, når det kommer til at opnå en mere jævn hudtone. Samtidig har C-vitamin både en forebyggende og en glød-givende funktion. Ingrediensen hjælper med at styrke hudens antioxidantforsvar. Dermed kan ingrediensen effektivt neutralisere frie radikaler fra eksempelvis forurening, som ellers kan lede til for tidlig aldring af huden. C-vitamin er også kendt som ascorbinsyre. Kig efter de reneste former for C-vitamin i høje styrker. Fra 5% er det effektivt til at modvirke pigmentering(3).

Gå effektivt til værks: Rens og eksfolier

Eksfoliering af huden hjælper med at fjerne døde hudceller og lader aktive ingredienser lettere blive absorberet af huden. Der findes flere anerkendte eksfolierende ingredienser f.eks. AHA'er (frugtsyrer) som tæller glykolsyre og mælkesyre. I Liftactiv Specialist B3 Serum findes et glykolsyrekompleks og andre peelingingredienser som har en dokumenteret effekt på pigmentpletter. Serummet hjælper med at reducere størrelsen på pigmentpletter med -29%.

KILDER: 
1. Seasonal skin darkening in Chinese women: the Shanghaiese experience of daily sun protection: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology.
2. N' Guyen (2002) showed the inhibitive action of the Vitamin CG on the activity of the mushroom tyrosinase.
3. Moyal D, 06/2003 and 12/2003.

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE