De forskellige typer af rynker, og hvordan man forebygger dem

Lær om de forskellige typer af rynker, og hvordan du bedst plejer og forebygger dem med den rette hudpleje og ingredienser.

De uundgåelige rynker: en linje eller fold i huden som følge af alder

De fleste kan identificere deres første rynke. For mange er det furen på panden, glabellalinjerne. For andre er det kragetræerne omkring de smilende øjne eller de udtryksfulde læber. For nogle er det de skøntnavngivne nasolabial-furer, der forbinder næse og læber i en gradvist dybere forbindelse.

I takt med, at vi rejser gennem livet, vil vi alle få forskellige rynker. Det afhænger af genetik, livsvalg (selv foretaget mange år tidligere), hvordan vores ansigter naturligt udtrykker sig hver eneste dag, og hvordan vi plejer vores hud.

Den gode nyhed er, at dermatologien ved mere end nogensinde om, hvordan vi sænker fremkomsten af specifikke rynketyper - med ingredienser, der både skaber øjeblikkelig fylde og gradvist bekæmper aldringstegn forårsaget af kollagentab.

Det anslås, at 20 % af hudens aldring ganske enkelt skyldes tiden. Efterhånden som huden ældes og de første rynker dukker frem, er denne udvikling direkte forbundet med ændringer i hudstrukturen – hudens andet lag – dvs. den gradvise nedbrydning af hudens fibrillære netværk – dens kollagen, elastin og GAG'er (sukker), inklusive hyaluronsyre. Disse er genetisk programmerede rynker. Hvis vi boede under jorden og aldrig så dagslys eller lavede et eneste ansigtsudtryk, ville vores huds struktur stadig nedbrydes, selvom det ville ske i et meget langsommere tempo. Denne naturlige aldring forårsages simpelthen af tidens gang.

De stadig hyppigere rynker - en linje eller fold i huden - sker som følge af andre påvirkninger.

80 % af hudens aldring skyldes denne kombinerede påvirkning af ydre og indre påvirkninger, der er knyttet til den måde, vi lever på. Exposome-faktorer: Exposome-faktorer - som UV, lys, forurening, stress, træthed - udløser en kaskade af reaktioner på daglig basis i huden. Denne daglige påvirkning af huden nedbryder kollagen og elastin, hvilket forårsager aldringstegn på længere sigt. Jo mere huden er udsat for disse faktorer, jo større er sandsynligheden for at udvikle flere aldringstegn såsom rynker, fine linjer og pigmentpletter.

Øjenrynker: linjer eller folder omkring øjnene fra udtryk

Grunden til, at kragetræer dukker op her først, er, at huden omkring øjnene er så fin - og øjnene er tilmed ét af de områder i ansigtet, vi bruger mest til at udtrykke os med. Dette betyder, at de udtryksfulde ydre hjørner af øjnene er særligt sårbare over for fine linjer - og det er også derfor, at der er produkter skræddersyet til aldrende øjne.

Den nuværende tendens inden for kosmetiske indgreb går i retning af, at man via diskrete metoder ønsker at fremkalde hudvæv, som, i modsætning til konventionelle fillere, gradvist genopretter volumen, da de stimulerer hudens egen evne til at regenerere. Næste generation af antirynke-hudpleje arbejder for en øjeblikkeligt synlig udfyldende virkning - i kombination med en gradvis udvikling.  Teknikker som bio-revitalisering, hvor hyaluronsyre sprøjtes ind i den dybe læderhud for at fylde hudens vandmadras, og microneedling, som går så langt som til at bryde hudens ydre lag (Stratum Corneum) for at forynge huden gennem kollagensyntese, har tilført hudpleje nye, innovative måder at bringe dens aktive stoffer ind i hjertet af rynken.

Direkte rettet mod kilden til rynken

LiftActiv Hyalu patches, der er inspireret af microneedling, består af små kegler lavet af 100 % størknet Hyaluronsyre. De 160 mikrokegler prikker hul på huden, og den størknede hyaluronsyre absorberes dybt ind i huden inden for fire timer. Det bedste resultat opnås efter otte timer. Fra første brug af plasteret vil der opnås en effekt på øjenrynker, nasolabiale folder og glabellalinjer. Den lavmolekylære hyaluronsyre i LiftActiv Hyalu Mask, der indføres direkte uden indsprøjtning, er så fragmenteret, at den absorberes dybt ind i huden og har vist sig at reducere dybe rynker betydeligt. Og forbedre hudens elasticitet betydeligt. De bedste rynkebehandlinger er nu endnu mere effektive. Med 38 % aktive ingredienser indeholder den nye Collagen Specialist den højeste koncentration af aktive ingredienser, som Vichy Laboratories har udviklet, for at beskytte huden mod irritation og i sidste ende sørge for en større mængde af kollagen og elastin i huden.

Tips fra hudlægen

Påfør en ekstra mængde af din anti-age behandling direkte på rynkerne. Brug en natcreme for at udfylde rynken natten over.  Kom helt tæt på dine egne rynker, hvis du ønsker at opnå ekstra effekt. Klem huden sammen, og lad fingrene glide langs panden for at få bugt med panderynkerne. Fortsæt de gentagne knibebevægelser fra toppen af næsen til midten af panden, og lad så fingrene glide udad mod tindingen for at skabe spænding. Udfør den samme bevægelse på den anden side af din pande.

KILDER:
1. https://www.thefreedictionary.com/wrinkle

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE