Hormonelle forandringer i overgangsalderen påvirker min huds forandringer?

Overgangsalderen er en utrolig kompliceret proces, der ikke kun påvirker kroppens indre, men også huden. Og da din hud er vinduet til din krop (på en eller anden måde...), har den en tendens til at vise tegn på disse forandringer ret hurtigt.

Dr. Karolina Kopeć

Hudlæge

I overgangsalderen går dine hormoner igennem en masse ændringer

Østrogen og progesteron giver huden glød, elasticitet og fugt, og vi elsker dem. Når æggestokkenes funktion aftager, falder niveauet af disse hormoner, og det hader vi.
Hormonel ubalance i overgangsalderen forårsager nedbrydning af kollagen og elastiske fibre, hvilket går ud over hudens elastose. Der kan også opstå mangel på fugt i huden. UV-stråler kan dertil også være med til at nedbryde kollagen og elastin i huden.

Nedsat østrogenniveau forårsager også omfordeling af fedtdepoter, men ikke en særlig smart omfordeling, hvis du spørger os:
- Tab af støttende fedt under huden i ansigtet, på halsen, hænderne, brysterne og armene, hvilket forårsager slaphed.
- Fedtkoncentration over maven og/eller på lår og balder.

Er det alt? Nej, ikke helt desværre;
Du kan også se brune pletter og hyperpigmentering hist og pist.

Næringsstoffer og ilt har svært ved at trænge ind huden.

Derudover udskiller binyrerne og æggestokkene hos kvinder efter overgangsalderen stadig androgener. Disse hormoner, i mangel af østrogener, forårsager andre symptomer som dybere stemme, fremkomst af hår i ansigtet, fedtet hud og akne. Hov, altså bare rolig vi siger ikke: "Hej, om få sekunder bliver du til en mand". Vi siger, at hormoner er vanskelige og bestemmer meget på kvinder, men også på mænd, så de kan blive forvirrede og give dig et par maskuline sider, men ikke alle dine sider!

HOVEDPOINTER, DER ER GODE AT HUSKE

De vigtigste ændringer, der påvirker din hud, er manglen på østrogen og vanskeligheden for næringsstoffer og ilt til at trænge ind i huden. Din hud er et organ og har brug for alle mulige ting for at fungere ordentligt.
Så stort set alle hormonelle forandringer vil påvirke din hud, ja faktisk dem alle sammen:

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE