Overgangsalderen: Hvorfor er min hud så sensitiv? Hvad kan jeg gøre ved det?

Overgangsalderen er en hård tid for hele din krop. Forandringer sker meget hurtigt, og selv hvis nogle af dine organer er stærke nok til at klare det og tilpasse sig hurtigt, er din hud det ikke.

Dr. Karolina Kopeć

Dermatolog

De vigtigste forandringer i overgangsalderen, og hvad du kan gøre

Nogle af hudens stærkeste komponenter reduceres, og det bliver svært at håndtere angreb udefra, mens huden samtidig skal tilpasse sig ændringer indefra. Kort sagt gør din hud sit bedste under de givne omstændigheder, så giv ikke op endnu!
 

I overgangsalderen ses:
·      Forandringer i hudens pH-niveau,
·      Mangel på epidermale lipider,
·      Nedbrydning af hyaluronsyre.
Når det sker, kan du opleve hyppigere irritation, udslæt, tørhed og forværring af eksem og tendens til rødme.

Lipider er også vigtige for at opretholde hudens barrierefunktion, som mister sin modstandsdygtighed, når vi bliver ældre.

Der findes produkter, som indeholder disse nyttige partikler, og som anvendt lokalt kan forbedre manglen på epidermale lipider. < Jep, det er den gode nyhed, du har ventet på i de seneste par linjer!

Din hud har brug for at blive styrket, fugtet og beroliget.

Da huden i overgangsalderen bliver mere tør og mindre elastisk, vil den også være mere følsom over for visse kosmetiske produkter, såsom nogle renseprodukter, som kan irritere huden. Kvinder kan også opleve såkaldt paræstesi: snurrende, stikkende eller en fornemmelse af følelsesløshed i huden.
Vær opmærksom på, at søvnforstyrrelser i forbindelse med kløe og hedeture også kan ændre på hudens fugtniveau og barrierefunktion, hvilket kan føre til overfølsomhed.
Så hvis du passer på din hud, vil det også kunne give dig en bedre søvn, som er vigtig for din hud. Kan du se sammenhængen?

 
VIGTIGT AT HUSKE OM SENSITIV HUD UNDER MENOPAUSE:

Din huds sensitivitet er direkte forbundet til:
·      Dens pH-niveau,
·      De epidermale lipider
·      Og hyaluronsyre.
Selv den mindste ændring i din krop vil påvirke disse tre, så det giver mening, at så stor en ændring vil skabe noget ubehag.

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE