Overgangsalderen: Hvordan kan jeg give min hud fugt som 50-årig?

Fugt er altafgørende for din huds velvære, uanset din alder. I overgangsalderen er tør hud et af de mest almindelige problemer, uafhængigt af årstiden.

Dr. Karolina Kopeć

Hudlæge

Det er vigtigt at passe på sin hud i overgangsalderen

Hormonel ubalance i overgangsalderen kan forværre hudens fugt. Talgproduktionen falder også med alderen. Hvis du har bemærket en trist teint, ruhed og at din hud føles mere sensitiv, betyder det, at du skal ændre din hudplejerutine.
 

Her er et par få trin, som du kan bruge til daglig fugttilførsel:

1. Brug skånsomme renseprodukter, der beskytter din huds barrierefunktion, to gange om dagen, og prøv at undgå varmt vand.

2. Giv dit ansigt og din krop fugt mindst to gange om dagen.

3. Vælg produkter, der indeholder vandtiltrækkende ingredienser som hyaluronsyre og glycerin.

4. Flaget, ru hud har også brug for regelmæssig eksfoliering, fordi den måske ikke absorberer de fugtgivende produkter, du anvender. Nøglen er at fjerne de døde hudceller fra hudens øverste lag. Du kan enten gøre det selv derhjemme, eller du kan søge professionel hjælp, såsom kemisk peeling eller mikrodermabrasion. Brug altid bredspektrede solbeskyttelsesprodukter efter eksfoliering, som beskytter mod UVA- og UVB-stråler. Rådfør dig med din dermatolog om den bedste behandling for dig.

5. Overvej at leve et sundere liv! Rygning, alkohol, overdreven solbadning uden solbeskyttelse forværrer din huds tilstand og forårsager tørhed.

6. Begynd at bruge en fugtgivende ansigtsmist i løbet af dagen, og undgå steder, hvor luften er tør. Dette kan hjælpe med at holde din hud fugtet i løbet af dagen.

7. Og glem ikke at spise sundt. Drik en passende mængde vand for at give din krop tilstrækkelig fugt. Prøv at inkludere vandrige produkter og omega-3-fedtsyrer i din daglige kost.

HOVEDPOINTER, DER ER GODE AT HUSKE

Fugttilførsel er et must. Det er hvordan, der betyder mest.
De bedste råd til mindre tør hud:
·      Brug produkter med vandtiltrækkende ingredienser som hyaluronsyre og glycerin.
·      Undgå varmt vand - brug lunkent vand.
·      Fugttilførsel mindst to gange om dagen
·      og en sundere livsstil

HUD- ANALYSE

DREVET AF SKINCONSULT AI

IDENTIFICER DINE HUDPRIORITETER

START DIN ANALYSE