OK

OK Cancel

Thank you

Close

Overgangsalder: Alt om din hud og hormonelle forandringer

Fra Vichy Laboratoires videnskabelige formidling er det vores mission at videreføre forskningen i overgangsalderen for at gøre brug af den historiske baggrund og føre viden om overgangsalderen videre.

Overgangsalder: Alt om din hud og hormonelle forandringer

På den måde sikrer vi, at vi hjælper kvinder hver dag og får det bedste fra videnskaben for hendes fremtid.

Pioner inden for hudpleje i overgangsalderen

Siden 1992 har Vichy Laboratoires udforsket hudens forandringer i overgangsalderen med det formål at hjælpe kvinder i den meget specielle periode.
Takket være den omfattende og meget avancerede videnskabelige viden kan et kosmetisk hudplejeprodukt for første gang nogensinde kompensere for overgangsalderens synlige effekt på hudens aldring og genoprette kvinders velvære og selvtillid.

HVAD SKER DER MED HUDEN I OVERGANGSALDEREN?

Into Your Skin - Coupe de l'eau Into Your Skin - Coupe de l'eau
Into Your Skin - Coupe de l'eau

Der er 3 typer af kliniske forandringer forbundet med hudens aldring hos kvinder efter overgangsalderen: atrofi, slap hud og tør hud. Vi vil her forklare dem alle 3.

På epidermisk niveau

Nedsættelsen af fornyelsen af keratinocytter forårsager ophobning af ældede keratinocytter. Lipidsyntesen er nedsat, hvilket resulterer i ændringer i hudens barrierefunktion og kutan tørhed, hvilket fører til langsommere afskalning og en ændring af udseendet af stratum corneum, som bliver mat og gullig.

På dermoepidermalsk overgangsniveau

I løbet af ældningsprocessen bliver den dermoepidermiske overgang fladere og mister gradvist sine bølgebevægelser. Kollagen VII-genet mindskes, og det er ikke længere sikkert, at det produceres. Tabet af kollagen VII fremskyndes i fotoskadet hud og kan medføre tab af bindekraft i hudens forskellige lag. Det er det vigtigste strukturprotein i fibrilforankringen, der muliggør korrekt bindekraft mellem epidermis og dermis.Kommunikationen og udvekslingen af næringsstoffer mellem epidermis og dermis reduceres derefter, hvilket ændrer hudens homøostase og dens mekaniske egenskaber.

På dermalt niveau

Der er en reduktion i antallet og størrelsen af fibroblaster. Dette fænomen har indvirkning på produktionen af kollagen, elastinfibre og glykosaminoglykaner (GAG'er). Produktionen af enzymer, der nedbryder dermalproteiner (kollagenaser og elastaser), stiger dog med alderen. Det er nu alment kendt, at kollagenindholdet falder med alderen, ledsaget af en reduktion i opløseligheden af kollagenmolekyler og ændringer i deres mekaniske egenskaber. Ældningen af humane fibroblaster ledsages af en reduktion i kollagensyntesen, mens syntesen af ikke-kollagenholdige totalproteiner forbliver upåvirket. Elastiske fibre gennemgår også forandringer. De svækkes, mister deres orientering, mens manglen på fugt ændrer deres elastiske egenskaber og fører til skader. Ud over reduceret kollagensyntese fører hudældning til mere skrøbelig hyaluronsyre i dermis, som bliver meget følsom over for nedbrydning af visse enzymer.

Hvad du skal huske om hud i overgangsalderen

FAKTA 1
Overgangsalderen er en periode med kliniske variationer, der kan have følgende indvirkning på huden:
·      Svind af væv
·       Slapt hudvæv
·       Udtørring
 

FAKTA 2
Der er to typer ændringer

BIOLOGISKE FORANDRINGER
·      En væsentlig reduktion i talgfunktionen
·       En ændring af hudstrukturen, hvilket skyldes en reduktion i hudens viskoelastikitet (twistometer) og en stigning i dannelsen af hudfolder ved tryk (densiscore)
·       En reduktion af tykkelsen på epidermis

HUDFORANDRINGER
·       Nedbrydning af proteiner og afskalningsprocessen bremses og forårsager akkumulering af ældede keratinocytter

DHEA-EKSPERTISE

DHEA er velkendt i det videnskabelige samfund som værende et ungdomsbevarende hormon, der produceres naturligt af menneskekroppen. Vi har det alle sammen, og det sikrer, at vores hud ser ung, frisk og smuk ud. Det, vi har fundet ud af, er, at kroppen efter overgangsalderen har mistet 90 % af dens DHEA, hvilket er en væsentlig årsag til, at huden mister noget af sit ungdommelige udseende.

Kliniske studier har beskrevet de kliniske tegn og sammensætningen af huden hos kvinder i overgangsalderen, og Vichy er interesseret i, hvordan faldet i DHEA påvirker huden i overgangsalderen.
Den kliniske virkning af topikal påføring blev derefter undersøgt og har vist en effekt på fortykkelsen af epidermis, stigningen i antallet og størrelsen af talgkirtler, reduktionen i hudens papiragtige udseende og en forbedret teint.

De kliniske effekter, der er observeret i disse to studier, har fungeret som en reference til et nyt studie, som har til formål at belyse effekten af topisk behandling af DHEA på genaktivering og deres tilknyttede proteiner.

DHEA er et mysterium for mange, men her er nogle ofte stillede spørgsmål om DHEA, der kan kaste lys over det:

HVILKE KLINISKE EFFEKTER HAR HORMONFALDET I OVERGANGSALDEREN?

De kliniske tegn på hormonel ældning blev identificeret for et par år siden: svind af væv, slapt hudvæv og udtørring er de tre vigtigste kliniske ændringer, der er forbundet med et fald i hormoner i overgangsalderen.
Huden påvirkes på alle niveauer:
-       I epidermis nedsættes lipidsyntesen, hvilket resulterer i en ændring i barrierefunktionen og hudens tørhed. Huden fornys mindre og bliver mat og tør.
-        I den dermoepidermale overgang sker der en udfladning og reduktion af produktionen af type IV kollagen, hvilket forårsager en reduktion i hudens homoeostase og derfor kommunikation og udveksling mellem epidermis og dermis.
-        I dermis er der en reduktion i tæthed og volumentab på grund af reduktionen i produktionen af kollagen, elastin og forskellige glykosaminoglykaner (GAG'er).

HVORDAN FINDER MAN UD AF MERE OM HORMONEL ÆLDNING?

For at forstå årsagen til de kliniske tegn gennemførte L'Oréal Research studier for Vichy. På det biologiske niveau* er aldrende kvinders hud karakteriseret ved en væsentlig reduktion i talgfunktionen (-57 %), en reduktion i viskoelasticitet og en stigning i hudfolder.
I 2011 blev viden om huden hos kvinder i overgangsalderen endnu udvidet yderligere gennem et studie, der identificerede de proteiner, der er involveret i hormonel ældning: afskalningsprocessen bremses, keratinocytdifferentieringen øges, hvilket påvirker homeostasen i epidermis.
*Labrie F Study, Knowledge of the skin of menopausal women, 58 kvinder.

HVAD ER DHEA?

DHEA (dehydroepiandrosteron eller prasteron) er et steroidhormon, som syntetiseres fra 7-års alderen i binyren, hvorfra alle kønshormoner syntetiseres. Disse kønshormoner regulerer adskillige aspekter af hudens biologi. DHEA's rolle som forstadie til hormoner gør det til en vigtig faktor i homoeostasen af især den menneskelige krop og hud.
Produktionen topper omkring 25-års alderen, og falder derefter med alderen. Ved 70 års alderen er der kun 10 % af maksimumværdien.

HVORFOR ER DHEA INTERESSANT? HVILKEN ROLLE SPILLER DHEA I HUDENS ÆLDNING?

Efter at have demonstreret den viden og de biologiske mekanismer, der er forbundet med hormonel ældning af huden, var Vichy interesseret i DHEA's rolle i hudens ældning
Til at starte med blev det påvist, at DHEA er et vigtigt hormon i opretholdelsen af en ungdommelig hud. Faktisk blev den kliniske effekt af at genoprette DHEA (oralt) undersøgt med det formål at finde ud af, om dette hormon kunne kompensere for og stoppe ældningstegnene. Dette studie viste, at DHEA medførte:
-   En forbedring af talgfunktionen og fugten
-    En reduktion af hudpigmentering
-    Øget epidermal tykkelse

Derefter blev den kliniske virkning af en topisk applikation af DHEA undersøgt og påviste en effekt på fortykkelsen af epidermis, stigningen i antallet og størrelsen af talgkirtler, reduktionen i hudens papiragtige udseende og en forbedret teint.
De kliniske virkninger, der blev set i disse to forsøg, udgjorde et referencegrundlag for implementering af et nyt studie (genomisk og proteomisk), hvis formål var at påvise DHEA's indvirkning på aktiveringen af gener og deres tilknyttede proteiner.

Den genomiske undersøgelse identificerede, at ved anvendelse af DHEA stimuleres de gener, der er involveret i dannelsen af keratinocytter, hvorimod de, der er involveret i differentieringen, reduceres, hvilket er bevis på regulering af epidermal homoeostase. På dermisk niveau forårsager topikal anvendelse af DHEA en stigning i ekspressionen af gener, der er involveret i den dermiske struktur.
Disse observationer blev bekræftet i et proteomisk studie, hvor der blev påvist en stigning i ekspressionen af type I og III kollagen og HSP 47.

Vichy har derfor identificeret DHEA som et vigtigt hormon, der er i stand til at reaktivere de fundamentale markører for ungdommelig hud, der påvirkes af det hormonelle fald, der opstår i overgangsalderen.

go to top